19 November

 
Gick på Ica efter skolan för att köpa kakao, och när jag stod där och fundera så hör jag en liten kille på andra sidan hyllan säga: "Om man hittar det man söker, ska man inte leta någon annan stans". Den meningen fastnade lixom i mitt huvud och om man tänker större än att hitta något i mataffären så stämmer det ju där också, i livet. Filosof-Matilda, haha. Tyckte att det lät så sött och det är ju så sant också. Varför fortsätta leta när man hittat det man söker? 
 
Nu: en kopp varm choklad, Sen: plugg. Ha det!

Helt ärligt.

För ett halv år sen såg jag fram emot att börja om på nytt, ny skola, ny stad, nya vänner, flytta hemifrån, livet skulle börja. Jag såg fram emot allt. Men som oftast måste jag nästan säga, så blir det inte riktigt som man tänkt sig. Allt kändes verkligen bra i början och jag var så sjukt glad. Nu har man som kommit in i det och ja, jag vet inte riktigt. Det känns som att det nästan bara gått utför. Jag har mått som bra och dåligt på samma gång. Ibland sitter jag i ensamheten och bara låter tårarna rinna, ibland kan jag knappt sitta still av lyckan, ibland känner jag mig äckligt svag, ibland känner jag mig starkare än någonsin och ibland både och. Ibland känner jag mig helt tom, inga känslor alls, men egentligen är det nog så mycket på en gång, så att jag helt enkelt inte vet vad jag ska känna. Jag ville börja om, men jag vill inte lägga allt och alla bakom mig. Jag står mittimellan. Helt ärligt så kan jag inte undvika att känna en viss avundsjuka när jag läser bloggar, kollar insta osv där folk skriver hur bra de har det. Jag vill också ha det så bra. Jag står som sagt mittimellan, men skam den som ger sig. Jag vaknar med ett leende, oavsett hur jag känt mig kvällen innan. Sedan skolan började om i augusti så har jag växt som person nå enormt, vilket är fantastiskt. Jag är stark, jag är Matilda och jag blickar framåt. 
 
 

6 November

 Bästa Pappa fyller år idag GrattisGrattis till han.

Alla som känner mig vet att jag verkligen inte är något större fan av vintern. Kallt och blött och äckligt, brukar jag säga. Men faktiskt kunde jag inte undgå att känna det där lilla glädjepirret i magen när snön börja falla igår, och när jag vaknade i morse och det var alldeles vitt ute, kanske för att jag var less på att gå till skolan i regn eller kanske för att det är riktigt fint. Nä, tror nog lilla Matilda ha ändrat uppfattning lite. Snö är fint och det gör så att det blir lite ljusare igen. Regnigt höstrusk är däremot inte lika fint. Jag ser faktiskt ovanligt mycket framemot allt iår, hösten, snö, december, lucia, jul, nyår, ååh det är en så mysig tid.
Pusspuss
Haha jag är lite trött och lite speedad.. Gonatt