En vecka i Finland

Hallådär, hade tänkt uppdatera direkt jag kom hem men så blev det ju inte. Jag har iallafall varit i Finland tillsammans med Erica, vår entreprenörskapslärare och två tjejer som går frisör.
 
Vi åkte iväg med skolans minibuss på måndagmorgon och cirka åtta timmar senare var i vi framme i Kokkola, Karleby. Vi gjorde inte så mycket mer under måndagen, utan landade som bara på elevhemmet där vi bodde.
 
Tisdagen blev vi uppdelade och jobbade på olika affärer, eller typ nått liknade coop. Vi hade alltså typ praktik, vilket var riktigt tråkigt och nån större motivation kan jag ju inte säga att jag hade.
 
Onsdagen samlades vi på skolan där vi på förmiddagen lyssnade på Phillip Cohen som föreläste och bland annat att sälja och på eftermiddagen skulle vi hålla våra presentationer om vår stad, vårt land och om vår skola. Det gick lika dåligt som det gjorde när vi var i Vilnius, och jag och Erica sa ingenting. Denna gången ångrade jag mig dock inte efteråt, som jag jag gjorde då. När vi var klara med presentationerna fick vi smaka godis från de andra länderna och efter det fick vi ledig tid och vi gick in till centrum, köpte dock inget.
 
Torsdagen var vi på praktik igen, det var dock något roligare då, då jag fick vara med en tjej som dels prata svenska och dels pratade mer än killen jag va med först. Dessutom gjorde vi något hela tiden, vilket gjorde att man kände sig lite mindre dum, haha. Under torsdagskvällen var vi med de andra, eller iallafall killarna från Estland (som vi även träffade när vi var i Vilnius). Och den satt vi allihop och kollade på Eurovision semi 1.
 
fredagmorgon bar det av hemmåt igen och vi stannade en stund på Ikea i Haparanda, och därirån fick jag med mig en bricka och ett påslakanset. Familjen kom upp till Skellefteå och vi åt god middag på Tatung och sedan gick vi över till bion, där jag och Antte såg Pitch perfect 2, vilket faktiskt var hans val, och trots låga förväntningar från min sida, även om jag gillade första filmen, så tyckte jag att den var rikitgt bra. Hade lite överskottsenegi när vi kom hem så jag drog på mig träningskläderna och for ut på en jogging tur med en av våra hundar, Siiri. 
 
I lördags tog jag det bara lugnt och igår jobbade jag. Blev bara fem timmars sömn natten till igår så gick i säng klockan nio igår kväll, och det kändes lite konstigt att gå och lägga sig innan solen hade gått ner helt, haha, bara att vänja sig.
 
 
En riktig bildbomb, sista bilden är vad jag och Erica åt till middag både onsdag och torsdag, svingott var det.

"fyfan vad livet är tråkigt"

Det första jag tänkte när jag vaknade i morse var "fyfan vad livet är tråkigt", sen slog jag av väckarklockan, vaknade till lite och insåg vad jag just tänkt. Klart att livet inte är tråkigt, jag älskar det liv jag har, men just nu är det bara så där sjukt tråkigt. Varje morgon ringer larmet jag ställt på mobilen kvällen innan, jag kliver upp, går på toa, borstar bettskenan, tvättar ansiktet, går och klär på mig, äter frukost, borstar tänderna, packar väskan, tar jackan och cyklar till skolan. Så ser varje morgon ut, det enda som varieras är musiken jag lyssnar på och om jag startar spotify eller slår på radion. Skolan just nu kräver extra mycket då alla rester ska in senast fredag, plus att jag missar vekca 21, så måste göra klart det som har deadline då. Det skriftliga nationella i Engelska skrämmer skiten ur mig och då och då knyter det sig i bröstet och jag måste dra in ett djupt andetag för att få luft. Igår kväll skrev jag klart svenska uppsatsen som skulle in för x antal veckor sedan, vilket känns bra. Men det är fortfarande en massa uppgifter som ska bli klara. Samtidigt som jag känner mig så där lagon negativ just nu så måste jag hitta några positiva saker också, tillexempel att jag och Erica far på boda borg med femtioettans inaccfolk, att jag bara har 11 vanliga skoldagar kvar av tvåan, att jag om 13 dagar far på en till såndär enteprenörskapsresa som vi var på i Litauen i november, och trots att det känns riktigt drygt med alla skolarbeten just nu, så kommer det kännas så jäääävla skönt när jag tar emot mina betyg och går på sommarlov om 30 dagar.
 
 

Valborg

Spenderade valborgs som vanligt, på badplatsen med cirka resten av byn. Eftersom mamma och pappa stod med fikaförsäljningen i år så gick jag mest omkring och fota. Här är fem bilder som sammanfattar cirka hela kvällen.